I, Volatile supports Skunk Anansie @ Sentrum Scene

I am so happy and proud to announce that

I, Volatile has been given the honour of opening for Skunk Anansie at Sentrum Scene, Oslo on November 27th!

Legends Skunk Anansie wanted to give a local band the opportunity to open for them, and so main Norwegian radio station NRK P3 organized a competition in which bands could submit their music to apply. In their own words,

.

After listening to absolutely every submission twelve bands and artists were picked out. These were then argued down to three, and sent to Skunk Anansie – via their management – who got to choose a winner. We were then sent a mail that said that I, Volatile from Oslo were the preferred act. 

 Totto Mjelde,  p3.no

 

……………………………………………….

Les intervjuet nedenfor, eller på p3.no!

 

 __________________________________________________________________________________

I, VOLATILE VANT SKUNK ANANSIE-SUPPORTEN.

Svært mange ville spille oppvarming for Skunk Anansie på Sentrum Scene. I, Volatile stakk av med seieren.

Av Totto Mjelde

I to uker har vi kjørt en konkurranse der norske band og artister kunne vinne oppvarmingsjobben for det som ser ut til å bli en utsolgt Sentrum Scene når Skunk Anansie spiller i Oslo 27. november. Det viste seg at svært mange hadde lyst på den spillejobben, og muligheten for å presentere seg for et stort publikum.

Etter å ha hørt på absolutt alle innsendte bidrag ble tolv band og artister silt ut. Disse ble kranglet ned i tre, og så sendt til Skunk Anansie – via deres management – som fikk velge en vinner. I retur fikk vi en mail der det stod at I, Volatile fra Oslo ble foretrukket.

I, Volatile er et relativt nytt band som slapp sin debut-ep tidligere i år, og da jeg ringte vokalist Sunniva Lind Høverstad var det som om jeg kunne høre henne hoppe av glede gjennom telefonlinjene. Les hva Sunniva forteller om bandet og muligheten til å varme for Skunk Anansie under. Samtidig som du sjekker hvordan I, Volatile låter.

Gratulerer med supportjobb for Skunk Anansie. Hvordan føles det plutselig å skulle spille for masse folk på Sentrum Scene?

Helt utrolig! Vi er sykt gira, alle sammen. Jeg har hørt det ene skriket etter det andre når jeg har ringt bandet i dag. Selv er jeg litt sånn at jeg ikke helt tør å tro det. Vi er jo et ungt band som ikke har spilt sammen lenger enn et år, så å få en slik sjanse er bare helt vanvittig. Men vet du hva? Godt valg, ass!! Musikken vår og musikken til Skunk Anansie har mange fellesnevnere, og mye av den samme energien. Jeg tror det kommer til å sitte som et skudd. Videre gleder vi oss vilt til å få spille for så mange mennesker som liker den sjangeren vi befinner oss i!

Det var Skunk Anansie ved managementet deres som plukket dere ut som vinnere, litt ekstra fint?

Å vinne den supportgiggen er jo dødskult i seg selv, men det at det faktisk var bandet selv – eller managementet deres – som valgte oss er jo virkelig helt rått! Tenk, for et kompliment. Det er en stor ære for meg personlig, og en tillitserklæring til oss som band, som jeg er veldig glad og takknemlig for.

Hvem og hva er I, Volatile?

I, Volatile er et nytt, norsk band som spiller intens, alternativ rock. Vi ga ut vår første EP, The Violence, i april i år, og jobber for tiden med materiale til debutskiva.

Bandet består av meg, Sunniva, som er låtskriver, arrangør og vokalist; James, gitarist og medarrangør; Kevin på bass; René på gitar; og Doudou på trommer. Vi er noen sultne jævler med mye på hjertet og masse tude.

Musikalske forbilder og musikalsk beskrivelse?

Ta A Perfect Circle, miks det med stemningen i Bat For Lashes, intensiteten til Deftones og tekstinspirasjon fra Tori Amos, så får du en idé om hvor vi sikter hen. Jeg skriver tekster som stiller deg til veggs og krever svar, melodier som synker og løfter seg, og musikken rundt er hardtslående, dramatisk, intelligent – og aldri så lite magisk. Når det gjelder mitt instrument, sangen, så trakterer jeg det like alvorlig som enhver instrumentalist, og sikter mot å være på linje med forbilder som Maynard Keenan, Florence Welch, Susanne Sundfør – og selvfølgelig Skin.

Hva er planene og drømmene videre for I, Volatile?  

Vi har nettopp spilt inn en musikkvideo, og planlegger i disse dager en til. I tillegg har jeg mye fokus på å ferdiggjøre materiale til vår første LP som vi håper å være klare til å begynne å spille inn på nyåret. I dag er vi et ukjent, uavhengig band som gjør alt selv. Jeg håper denne muligheten kan være en portåpner for oss, både for å treffe et nytt publikum, og for å komme i kontakt med relevante bransjefolk som er interessert i å samarbeide med oss. Inntil det skjer er målet å nå flest mulig musikkelskere av vår sjanger. Vi spiller innenfor en relativt smal gren, derfor er det kjempeviktig at vi lokaliserer riktig publikum. Utover dette – sky’s the limit.

Hva kan Skunk Anansie-fansen forvente seg fra dere livemessig?

God musikk, stødige musikere og et helvetes engasjement!

……………………………………………

Du kan laste ned I, Volatiles musikk gratis og lovlig via deres Urørt-side, og bandet har også en egen side på nett. Vi takker alle band og artister som har sendt inn bidrag.

%d bloggers like this: