Intervju, Spirit, 12/11/12

I, VOLATILE VARMER OPP FOR SKUNK ANANSIE

Når Skunk Anansie spiller på Sentrum Scene, er det I, Volatile som skal sette stemningen.

Da P3 kjørte konkurransen der premien var oppvarmingsjobb for legendariske Skunk Anansie gikk oslobandet I, Volatile av med seieren, håndplukket av managementet til Skunk. Vi tok en prat med vokalist Sunniva Lind Høverstad.

.

For dem som ikke skulle kjenne til bandet, hvem er I, Volatile?

– I, Volatile er en spesifikk ung kvinnes eksemplifiserte indre liv. Det er en arena der jeg som tekstforfatter og komponist prøver å formidle følelse, observasjon og opplevelse. Det er realiseringen av musikk jeg ønsker å høre. Om jeg greier balansekunsten mellom hard realisme, fri fantasi, jordnærhet og mild galskap er jeg der jeg vil være. Musikalsk lyder det litt som en blanding av A Perfect Circle og Florence + The Machine, med referanser hele veien fra System Of A Down til Bat For Lashes. Utover meg består I, Volatile av James Whitehouse, gitarist og medarrangør, samt tre av Oslos beste instrumentalister, Kevin Alvaro (bass), René Zonneveld (gitar) og Doudou Goncalves (trommer).

Dere ga ut en EP-en The Violence tidligere i år. Er det et album som lurer rundt neste hjørne?

– Ja, for tenk! Jeg har mye fokus rettet mot å produsere materiale for tiden, og sitter på en god slump låter som det er interessant å spille inn. En del av dem får man høre på konserten den 27. Men selve innspillingsprosessen blir ikke aktuell før jeg vet jeg har nok gode låter å velge mellom, og en klar idé om hvor jeg vil hen med albumet. Deri har jeg en del modning foran meg som artist. Det blir magisk.

Skunk Anansie er en gammel traver i gamet. Hva slags forhold har dere til bandet?

– Både Doudou og René hadde tenkt seg på konserten uansett, så det er jo stas å kunne tilby ringside tickets. Personlig har jeg nok ikke hatt en spesielt bred kjennskap til dem, og går gjennom en liten utdanning nå. Noen enestående låter har de virkelig. Og Skin – fyttigrisen for et støkke. Den dama kan greiene sine.

Og nå skal dere altså varme opp for dem 27. november. Frydefullt eller skremmende?

– FRYD. Med en dæsj kaldsvetting.

– Hva kan publikummerne på konserten forvente?

– Det er litt morsomt. For i dag er vi helt ukjente. Ergo er det ingen som forventer noe av oss, eventuelt forventer de at vi ikke skal være noe særlig. Jeg tror vi kommer til å løfte noen øyenbryn. Det som er sikkert og visst er at vi vil stille opp på Sentrum Scene med masse energi og spilleglede, og tredve minutters worth of gode låter som du ikke hører på hvert gatehjørne her i landet.

Original artikkel

%d bloggers like this: